03 November, 2009

Tensi

HuwarghHHh!! Kenapa la susah sgt OSCC nak bagi id & password untuk register seminar myGOSSCON nih??! Dua hari aku tunggu..dah baper kali isi online form untuk mintak id ngan password tuh..lusa dah nak start. Punah le harapan aku nak mencukupkan 7 hari berkursus..aku ingatkan sehari je lagi nak cukupkan kursus, bila update SKT baru aku pasan dat i need two days more, isk! Ampesh!!

Citer lain.
Tetiba je malam ni aku jadi rajin nak buat kek. Bebahan basic nak buat kek dah tersedia, susu segar ada, serbuk koko ada, buah epal pun ada. Memula ingat nak buat kek coklat, tapi lately kerap benor dah makan kek coklat..kek coklat buatan kengkawan opis. Disebabkan keinginan untuk menukar selera dan mencipta kelainan,maka aku tetiba terpikir nak buat kek epal. Terus google resepinya. Berjaya! Berjaya dapatkan resepi kek epal yang aku rasa macam sedap jek ler :P

Tengah syok pukul butter ngan gula, tetiba hand mixer yang tadinya berputar laju jadi perlahan. Aku check la kot aku tersilap masukkan pemutarnya,pastu putarkan lagi..slow juga, plus ada bau terbakor..alahai,potonggg sungguh la! Tapi sebab aku degil, dah bau terbakor pun aku belasah putarkan jugak sampai la hand mixer tu benti mintak nyawa. Hah ko,puas ati aku!Alang-alng nak terbakor bior kiok terus. Sudahnya aku gigihkan diri transform tangan aku jadi mixer manual. Berpoluh tiak den. Sambil mengaco adunan kek tu sambil pikir nak claim warranty or just anta repair kat kedai letrik. Even ada warranty pun aku cam tak yakin je dorang leh repair or bagi replacement hand mixer baru. Kot depa claim hand mixer tu rosak atas kecuaian sendiri,melopong la aku. Hmm..ntah le, aku tak penah lagi claim warranty bebarang letrik nih. Lagipun., hand mixer tu baru je aku beli bulan puasa ari tu..uhuks..sedey ar dah rosak..even benda alah tu bukan mahai mana tapi tu la alat yang menjadi pemangkin aku nak buat kek ngan biskut. Hmm..barang letrik E*BA tak ok ke eh?

Demi untuk menenangkan pikiran(mcm stress bebenor,haha),aku pun start bakorkan kek tu dengan harapan kek tu jadi sebijik cam dalam gambor. Dek kerana tekun benor ngadap notebook sesambil tu, maka kek epal aku adalah tergaring sedikit. Haihhh...tapi takpe..aku nak tunggu kek tu sejuk dulu. Lebih kurang 30 min,aku pun potong la kek tu nak rasa. Kalo sedap, bajet nak bawak gi opis nak bagi opismate rasa..tapi too bad,kek epal aku rasa ntah apa-apa. Tawor + takde rasa & aroma epal pon. Kena alter balik ar resepi tuh. Mujur la en.F telan sajork(ni le senangnya dapat hubby tekak tak cerewet..ngee :P), so selamat le kek tu dari ditong-sampahkan oleh aku. Isk..kerana itu hari ini adalah hari yang tak best!

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)