14 December, 2009

Memang comel bila si kecil...

1... makan dried strawberry banyak-banyak hingga belum sempat di telan sudah masukkan sebiji lagi ke dalam mulut hingga pipi sudah kembung dan mulut sudah merah berair mengunyah-ngunyah tapi end-up semuanya diluah. Lalu telapak tangan si ibu jadi mangsa menadah bahana luahan kerakusan si anak. Isk...isk, buruk benar lakunya. Harus makan dengan tertib selepas ini wahai anak daraku. Nanti tiada siapa mahu masuk meminang kamu.

2... tetiba kentut di atas pangkuan babahnya tatkala si babah dan ibu sedang rancak berborak di gigi air Coco Beach. Per'borak'an terganggu tatkala bunyi 'pruuutt' yang halus kedengaran dan mata kedua-duanya terus tertancap pada si kecil yang memandang dengan pandangan tulus suci tidak bersalah seperti tiada apa-apa yang berlaku lalu tersenyum lebar malu-malu. Sumpah comel tetapi tidak boleh diajar begitu..perbuatan membuang angin di khalayak adalah tidak sopan jadi harus mengajar si kecil kentut di dalam air, eh bukan..harus pergi jauh-jauh kalau mahu melepaskan gas beracun.hahah! Noted! Noted!

3... memakai selipar kaler merah jambu milik si ummi dan lincah berjalan ke sana kemari di hentian rehat sambil makan aiskrim paddle pop. Selipar sendiri hilang/keciciran ntah di mana menyebabkan si ummi merungut kerana setiap kali bercuti-cuti, selipar hilang pasti terjadi. Akhirnya sarung selipar ummi pon boleh lah. Kiut...kiut, sempoilah kamu Aina Izzati!

Coco beach?! Akan ada cerita tentangnya di next entry. Nanti..nanti! *smile*

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)