24 December, 2009

Terabai sudah


Buah-buahan nan ranum sudah menunggu untuk dipetik. Nasib baiklah dalam Farmville ni bebuah yang masak tak buruk/rosak..kalo tak konpom semedang rugi. Tanah adalah dibiarkan begitu setelah dipajak sebab malas nak menanam dan menuai hasil tanaman. Api semangat petani siber dah makin kelam. Haiwan ternakan dah bosan duduk dalam kandang menunggu tuan punya ladang memperdagangkan aset diri (collect horsehair,eggs dan yang sewaktu dengannya). Sebahagian besar binatang ternakan telah dijual. Malas nak ngutip hasil sekor-sekor.


Hasil tanaman lebih banyak dicuri dari dituai. Semua pakat-pakat mencurik tanaman antara satu sama lain, huhuhu..aper nak jadi hal. Pernah juga kena giget ngan anjing kengkawan. Huhuhu. Serik dah nak mencurik kat kebun dorang. Takpelah, hasil curian korang di kebun haku adalah dihalalkan. Hahah. Kejahatan saya di sini hanyalah mencuri. Tidak penah la lagi membuat dajal merosakkan tanaman orang dengan meletakkan haiwan atau tumbuhan perosak. Selalu singgah kebun-kebun kengkawan untuk buang those weeds or bugs dan menyiram tanaman yang kering kontang. Itu dululah. Kebun saya adalah maintain 6 petak itu saja. Setakat ni tak kuasa nak beli petak baru.
*Nota: Pelik le camne boleh ada batu seketol kat petak depan tue ek? *garu kepala*. Adakah ini perbuatan khianat? Takkan le kot. Ntah lah. Weh, camner nak remove batu tue hah?


Ini game yang paling saya suka layan, walaupun tak berapa berkenan dengan bentuk sekor-sekor binatang yang di'design.' Sanggup tido lewat dan celik aje mata mengadap bendalah ini semata-mata kerana nak menjadi peladang berjaya supaya boleh beli traktor cantik, rumah agam, kolam dan yang sewaktu dengannya. Sekarang ladang adalah dibiarkan tak bertanam apa-apa. Lebih baik saya bercucuk tanam di belakang rumah walaupun luas tanah yang real itu hanyalah sekangkang Oggy the cockroach. Huhu.

Saya sudah tewas dek penangan blogging. Lagipun saya memang susah nak addicted pada game-game ni semua. Sudahnya hangat-hangat chicken poops saje le. Tapi manalah tahu kalau pintu hati tetiba terbuka nak jadi peladang siber semula bila misi bercucuk tanam di alam realiti tidak berjaya. Takpe..takpe, saya nak test dulu akan kesejukkan tangan saya ni ye.

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)