01 February, 2010

Cuci mata - 52nd Annual Grammy Awards

Intro. Di mana-mana majlis anugerah hiburan baik nyanyian mahupun lakonan, baik tempatan mahupun antarabangsa, selain siapa menang anugerah apa, sesi karpet merah adalah menjadi kegemaran semua. Am i right? Maka kita boleh tengok siapa pakai apa, dari rekaan siapa, body macam mana, datang dengan siapa, yadda...yadda...yadda..kerana mereka memang niat untuk tayang semua itu kepada kita.

Anyway, i just wanna share these Grammy's red carpet pics (credit to Yahoo! Music Blog & GRAMMY.com). Untuk komentar bercirikan ilmu fesyen dan gaya yang lebih berkredibiliti, tunggu sahaja rancangan Fashion Police di E! okeh kerana Adam Lambert adalah fashion correspondent yang dilantik untuk kali ini . Jom lah kita cuci mata. Between the odd and the elegance.

 
CIARA

 
KATY PERRY 
Lebih suka lihat dia bermain dengan warna ceria, coz she's really rocks the colors.

BEYONCE
Antara insan seni yang menang besar malam itu.  Kalau tak silap aku, dia menang 5 award pada anugerah Grammy kali ni dan menjadikan dia artis wanita pertama yang menggondol 5 anugerah sebanyak 2 kali di anugerah Grammy. Hebat minah ni. Aku cemburu buta tiba-tiba kepadanya.

Update : Cik B ini menang 6 anugerah dari 10 pencalonan yang ada. Sewaktu artikel ditulis, penulis tidak dapat lagi keputusan untuk lagu terbaik sebab itu penulis bilang cik B ini menang 5 anugerah. Maafkan dia ye. (Mahu minta maaf tapi tulisan berwarna merah seperti mahu mengundang amarah :P)

 
BRITNEY SPEARS
Oh Britney baby, what da hell are u wearing? Adakah kamu fikir persalinan ini buat kamu nampak HOT?? Yalah, even dress itu, eh chops..erm..is not exactly a dress itu adalah dari Dolce & Gabbana, ianya kelihatan sungguh tidak semenggah untuk digayakan ketika majlis anugerah gilang-gemilang. I supposed your comeback isn't really a comeback at all.  Anyway, she was nominated for Best Dance Recording for Womanizer.



MILEY CYRUS
She's grown up already. She is no more Hannah Montana.


RIHANNA
This sweet basil bergaya sarat di dada.  Kenapa sweet basil? Kerana aku dapat tahu Rihanna itu bermaksud tumbuhan yang manis.


PINK
Menyerlahkan kelembutan minah ganaz ini. But too much tattoes. Oh ye, kata ganaz kan tadi?!


LADY GAGA
Minah pelik, sumtimes jelik. Dia memang pelik jelik lagi memelikkan tapi itu sudah jadi signature style dia. Lagipun, that's how we known her, aite? Hadir dengan dress ala Tinkerbell dan bergelang-gelang ala planet Saturn. Apapun, she wins the Best Dance Recording award for Poker Face.


TAYLOR SWIFT
This is definitely my favourites. Terletak cantik di badan. Kena gaya dan potongan. Warna dan materialnya adalah glam bagi aku. Dia menang besar juga. Dan menjadi antara pemenang paling muda dalam sejarah anugerah Grammy. Ingat Taylor Swift, ingat Honda Swift. Eh bukan, ingat Taylor Swift, ingat ♥Love Story♥

Sekian, terima kasih.

2 comments:

  1. Britney ni nasib baik lagu boleh tahan, gila skanky dia skang.

    ReplyDelete
  2. Tu le pasalnyer kak Di. Lagu-lagu ngan video klips dia leh layan jugak,makan ati gaks tengok dia nari dalam Womanizer tu..tapi potong sungguh la dressing dia time ni.

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)