13 February, 2010

This is FUN!

Ralit sangat bila buat aktiviti ini. I'm lovin' it. Thanx Totinx for sharing.

 
Ini gambar si kinting waktu umurnya 3,4 bulan. Mungkin juga waktu 5,6 bulan. Erm, x sure. Apa ke sengal la mak budak ni kan? Anyway, ini adalah gambar sebelum mendapat sentuhan emas. Emas la sangat :P.



Hihihi. Dan ini adalah hasilnya. Rambut tiba-tiba jadi lebat, siap pakai cekak ribbon red color lagi. Kening dibiarkan yang asli. Sapu sikit blusher untuk kesan cuteness. Anyway, aku paling suka part mata dengan bibir. Eye shadow glitter bling bling tak hinggat tue. Mujur la eye lashes tak over. Isk..isk..comelnyer..comelnyer dia ♥ (hmm..mana ada ibu yang tak puji anak sendiri kan..kan?!)

  
Konon nak menayang mata ala Cleopatra. Pandangan sisi memberikan ilusi lukisan eye liner tanpa cacat cela. Hakikatnya pada pandangan depan, mata aku nampak seperti mata yang mencemik. Tak galak langsung. Perlu cari jalan untuk menggalakannya. Dan....


inilah hasilnya. Nampak galak atau korang tengok, korang rasa nak gelak? Penat adjust bulu mata ala bulu mata burung unta tu supaya nampak terletak kat mata Cleopatra aku ni. Nak pakai contact lense pon dah sekian hal. Salah pilih contact lense mata boleh nampak macam mata rimau atau mata ulau. Ini pun kalau tengok lama-lama nampak macam pakai mata batu ala pirate sewel dalam filem Pirates of Carribean. Jadinya, sila tengok mata aku sekilas sahaja untuk menikmati pandangan mata menggoda (Iyo lah tu!). Then ada qoute bahasa cina, sebenarnya aku tak faham tapi saja bubuh nak cover mata yang satu lagi tu. Kalau itu ayat jiwang takpe, jangan ayat 18SX ke apa sudah ler. Kena gam plak karang. Takpe, nanti leh mintak En.F translatekan.

Ok, boleh muat turun di XiuXiu. Hey ladies mesti suka. Tapi aplikasi ini adalah dalam bahasa cina. So pepandai la kalau hendak explore ye. Selain daripada gambar-gambar di atas, ada banyak lagi benda yang kamu boleh buat menggunakan aplikasi ini. Boleh buat gambar gerak-gerak. Boleh letakkan effect bersalji kalau kamu suka. Macam-macamlah boleh buat untuk mewujudkan unsur kecomelan, kekiutan dan kemanisan pada gambar kamu. Jadinya sila cuba okeh.

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)