02 April, 2010

Anugerah dariku untukmu

Pertamanya, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada  para peminat yang telah mengundi saya, kerana tanpa undian dan sokongan anda, saya tidak akan berada di sini. Sesungguhnya saya terharu kerana keberadaan saya di dalam industri ini dapat diterima ramai. Oh lihatlah dunia! Lihatlah daku!  Dan untuk rakan-rakan seperjuangan yang tercalon, jangan bersedih kerana kita semua adalah pemenang..tiada pengalah!

Teettttttttt!!! Huh..apakah?! Ok, ok abaikan statement di atas. Itu mode artis gila glam yang veragan nak menang ABPH 4 April ni. Dan situasi itu adalah rekaan semata-mata.

 Apapun, aku memang gembira dan berbesar hati dengan anugerah yang diberi oleh Cik Lala ni. Kalau engkau orang nak tahu, Cik Lala ni single mingle lagi tau. ( Mementang la si Lala ni murah hati bagi anugerah kat aku, terus promote ke'available'an dia. Bodek terus ye! ) Eh, mesti la nak kipas-kipas sikit dik..untung-untung akak dapat anugerah lagi dari kau, akak pun nak glamour jugak. Haa..tu dia, orang 'peghak' baru dapat satu award sudey lebey-lebey. Ala..2,3 rama-rama..i just joking maaa. Yang sebenarnya Lala ni member chat aku. Dari berchatting, bawak ke gathering, kemudian ke Myspace, Friendster & Facebook dan silaturrahim kami terus dipanjangkan di blog. Dia lagi awal ber'blogging' dari aku. Kira dia lagi otai la even aku lagi tua dari dia. Hehehe. Realitinya kami baru sekali dua berjumpa tapi bagi aku dia ni seorang yang simple, happy go lucky & nice person. Jadinya, siapa-siapa yang ingin berkawan dengan si gadis manis itu..dipersilakan.  Dia pun memang jenis yang suka berkawan. ( tengok..tengok, ayat bodek aje dah satu perenggan..akakaka! Aler, ini pernyataan ikhlas lah. Serius ikhlas. Ngeee! )  Tak gitu Lala? Dua tiga biri-biri, Lala jangan amik hati. Akak cuma bersenda-golgi. Wah, pantun 3 kerat! Marvellous! Marvellous! Hahahah!

Pok! Pok! Pok kepala sendiri sebab tetiba jadi sewel tak tentu pasal. Camner boleh terkenan jadi Jarjit pulak. Apakah?! Agagagaga!

Dan bersama cik Lala adalah  puan Nurul Diana a.k.a princessdiana008 yang turut sudi memberikan aku anugerah yang sama. Buat Diana, toche-toche ye. Well, Diana ni sebenarnya kawan siber yang aku kenal dari portal PCM. Kenal time berforum, maklumlah masa tu masing-masing sibuk cari info untuk buat persiapan perkahwinan. Dia kahwin dulu la tapinya. Diana ni salah seorang forummer yang aktif. Aku je forummer suam-suam kuku. Selalu jadi nasi tambah je. Hahahah! Setakat ni, kami masih tak berkesempatan nak bersua muka. Setakat bertanya khabar di alam siber aje. Mana lah tahu, satu hari nanti ada rezeki untuk kami jumpa pula. Insya Allah.

Maka dengan segala hormatnya aku mempertontonkan anugerah yang diterima daripada mereka berdua :-)

 Thanxs Lala & Diana :-)

Orang berbudi kita berbahasa. Orang memberi, kita merasa then kena beri anugerah yang sama pada orang lain pula.Setiap award diberi dengan pakej berikut:

1. Thank & link the person that gave you the award.
Done, as links given below the award.
2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic!
They are not just fantastico de amore, but bombastico lova-lova also :-)
2.Anna  
6.Ayu
9.Puja 
10. Syerah  

10 is enuff lah dude. Sebenarnya aku pun tak ramai kawan yang hendak di tag. Kalo ada yang di tag tu dah pernah di tag oleh kengkawan lain, mohon abaikan ajelah tag dari aku ni ye, tapi kalau rajin nak sekalikan tag aku dengan tag yang sama dari kengkawan yang lain ianya sangat dihargai :-)

3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
Okie dokie. Dah  selesai menyemakkan comment box & shout box mereka.

4. State 7 things about yourself.
i) A cat lover. Used to gave some of my cats a weird name like Kamchik, Cekodok & Black Kumbang. Tapi semuanya hilang secara tiba-tiba. Sedey.
ii) Loves food. Loves eating.  I can still eating even i'm already full. ( Bak kata mulut longkang, buruk lantak lah :P ) Akekeke.
iii) Accidentyly cut my sister's palm when she tried to snatch a knife from me. It happened when both of us were still kids and thankfully it was only a shallow cut but my sister cried out fiercely. Tu memang saja nak bagi aku kena belasah ngan getah paip la tue. But seriously, aku sangat seriau dengan benda-benda tajam lepas kejadian tu. Trauma. Tukang buat bahana yang trauma. Peringatan : Pisau di dapur bukanlah alat mainan.
iv) Have no idea about the course that i took during my diploma at the first place. Jauh menyimpang dari cita-cita. Pakcik Harun yang pilihkan. Tapi tu lah, tak kenal maka tak cinta.
v) Never ever imagine getting married with my ex-fiance after years of being apart. But Allah knows best. Ku terima segala ketentuan-Nya, semoga semuanya elok-elok sahaja.
vi) Would love to learn to play guitar, drum & violin just for my own satisfaction. Masihkah ada ruang waktu untuk itu?
vi) I will scream to let out my anger. My semut hitam knows best about this. Kesian dia.
vii) I love adventure but i'm not really an adventurous person when it come to mix & match color attire. My all time favourite color is black. 

Kepada teman-teman blogger yang ditag, sudilah kiranya menerima penghargaan yang seberapa itu dari saya :-). Kepada teman-teman blogger yang tak dinyatakan di atas, kalau ada kelapangan jemputlah layankan tag ini. If you link me, i'll link you back. Just let me know eh. XOXO.

2 comments:

  1. hahahaha...xtahan gelak guling2 baca...adoila! neh awat mengampu lebey sgt neh? nak soh banjer eskem mesia yerk? hahahhaa

    ReplyDelete
  2. ader tokoh jadi tukang kipas terlampau tak? bakat terpendam baru nak gilap tu. hahahahaha. aiskrim mesia pon aiskrim mesia la. takde lah lala, gurau aje.

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)