16 April, 2010

Mengigau

Suatu malam, si kinting sudah bikin aku seriau. Sudahlah malam tu aku mimpi benda tak best, lepas tu boleh terasa macam atas perut ni ada something. Dalam rasa kelat mengantuk, perlahan-lahan aku bukak mata & nampak kelibat budak duduk atas perut aku. Elok je mata aku sampai ke bahagian muka, budak tu pandang tepat ke mata aku. Berderau darah den. Bila masa ntah si kinting duduk elok atas perut aku, mujur tak dihenyak-henyaknya. Cuak juga oi. Tak pernah-pernah anak aku buang tebiat lagu tu. Selalu kalau dia ngingau pun dia nangis ker, bercakap ker..ni sampai tahap dah duduk atas perut aku rasa misteri jugak la. Mujur la bila aku angkat dia, pujuk dia minum air & tidur..dia menurut perintah. Aku risau gak kot-kot tetiba keluar suara garau ke apa kan. Memang tak lena tidur lah lepas tu.
Hmm...aper benda lah yang si kinting mimpikan sampai dia panjat perut aku tu yek? Adakah sebab dia main sakan waktu siang sampai ngingau? Or ......... ( korang pepaham sendiri lah ye? Isk..mintak simpang malaikat 44 )

2 comments:

  1. Owh ini punya jenis mengigau sgt takleh blah okeh. Sib baik dia tak ngigau jadi drakula.... sendiri mao ingatla ada love bite kat leher ko kakakakakaka :))

    ReplyDelete
  2. ngingau jadi drakula? tang tu orang lain yg akan buat-buat ngingau feeling jadi hero twilight kang...ahahahah :))

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)