18 December, 2010

Liku - liku hidup : updated

kerja : masih di tempat lama, masih menunggu surat penempatan dari bahagian pentadbiran. surat itu penting untuk mengesahkan penempatan baru aku even sudah dimaklumkan secara lisan, untuk buat surat tangguh (if necessary) dan untuk aku mempersiapkan diri secara mental & fizikal sebelum melangkah ke tempat baru ( bukan tukar kementerian atau jabatan, mungkin cuma tukar seksyen unless ............). apapun, alhamdulillah..rezeki si Tasnim.

pelajaran : sudah selamat submit group assignment & 1st report untuk SAD semalam. juga selesai sudah last quiz untuk that subject. kena pulun untuk 2nd report pula sebab kena hantar on 23th, tapi tak tahu macam mana nak pulun since start 20th - 21st aku kena attend meeting RKT seksyen di JB. groupmate aku dah sibuk tanya bila nak discuss & start buat 2nd report tu. huhu. masing-masing hidup tak tenang mengenangkan banyak assignent & projek nak kena submit..final pun lagi 2 minggu aje...gulps!

personal : semalam sembang dengan si kinting on the phone. i'm surprise to know that she's talk a lot nowadays. dah pandai nak jawab, dah pandai nak tanya itu ini. padahal aku akan call dia or mak aku call aku untuk sembang dengan si kinting selang dua hari. (aku tak call hari-hari sebab selalu lepas call aku mesti hati kama sebab tu selang dua hari).

ibu : tasnim dah makan?
tasnim : dah, makan nasik. (dulu-dulu dia jawab 'dah' aje)

ibu : tasnim sayang ibu?
tasnimm : sayang ibu sangat-sangat (*hati cair*)

tasnim : ibu kat mana?
ibu : ibu kat office
tasnim : kat opish? nak ikut pegi opish boleh? nak ikut!

ibu : tasnim, ibu rindu kat tasnim...
tasnim : *bhs jerman*
ibu : ???? tasnim cakap apa?
auntie lely : anak ko dah sedih.
ibu : ermms, ye ke. xpelah. ok, bai. (terus lari ke toilet & banjir :(( )

kalau ikutkan hati, rasa nak aje balik kuantan tapi ahad ni ada kelas ganti. mujur minggu depan depa turun sini. can't wait to see my  ♥ belahan hati ♥

2 comments:

  1. alalala...comel je tasnim...
    chem...good luck for ur future k... kuatkan semangat...memang bukan senang nak jadi ibu, pekerja dan pelajar ni

    ReplyDelete
  2. yana : mekasih for the support. hurm..betol tu..mencabar rasanya. ni baru anak sorang..huhu. tak cukup multitalented gamaknya..kena asah skill lagi...apapun, bak kata geum jandi - fighting!!

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)