22 July, 2011

Ya Allah, berat mata memandang..berat lagi bahu yang memikul

Aku tak tahu hendak mula dari mana. Sesungguhnya dugaan dari Allah itu datang kepada kita dengan pelbagai cara yang kita sendiri tidak terduga. Sekiranya aku diduga sebegini, aku tidak pasti samada aku punya kekuatan seperti mereka untuk menghadapinya.

  Memetik kata-kata daripada Moon (beliau adalah kakak ipar kepada Norma yang telah berkongsi kisah menyayat hati ini atas dasar kasih sayang beliau kepada Norma, Talib & Rafiq) - "dia org kawen last year ...than Norma mengajar kat Pontian n Talib kat KL ...jumpa pun sekali sekala ..then Norma pregnant n masa kandungan 7 bulan Norma dah flat n dah start tunjuk kan tanda2 dia sakit . Allah mmg maha kuasa dia bantu Norma permudahkan bersalin kan Rafiq ...then masa tew la kesakitan Norma mmg tak dpt di tanggung lagi ...masa tew la kami baru tahu yg dia ada brain cancer .

Dalam kami kesian kan keadaan Norma ...kami lagi kesian kan keadaan Talib n Rafiq . Kesian sangat Rafiq tak dapat rasa langsung kasih sayang dr mama dia ....dah la Rafiq tew sebijik muka Norma ...

Mmg maha hebat la ujian dia org ...hope Talib sentiasa tabah dlm menghadapi ujian nih . Lib tuhan takkan menguji hamba nya kecuali DIA tahu hamba nya itew mampu menghadapi semua itu .

Jangan kiter mengalah ....kiter patut terus kan n usaha selagi kiter mampu ...kami semua akan sentiasa doakan yg terbaik utk Norma . Apa pun yg berlaku kiter redha ya."
Kepada mereka yang belum tahu, Norma adalah ibu muda yang disahkan doktor menghidap tumor otak tahap 4. Lagi cerita tentang Norma di sini.
 Aku tak mampu menahan sebak tatkala melihat gambar ini :-(
Kepada semua yang membaca entry ini, marilah kita sama-sama menghulurkan bantuan sekadar yang termampu serta mendoakan kesihatan Norma supaya beliau dapat bersama-sama suami dan keluarga tercinta melihat anakandanya, Rafiq membesar bersama limpahan kasih sayang seorang ibu.

Bantuan boleh dihulurkan kepada akaun :
CIMB : 01070068677528 - NOORMAWATI MOHD RASIF
 Semoga bantuan dan doa yang kita hulurkan, mendapat keberkatan-Nya.

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)