11 July, 2012

Sekitar Putrajaya Floria 2012

Blog ini sudah 'matdom' tanpa entri terkini kerana masa untuk betul-betul blogging belum ada. Yang ada sekarang ini, masa untuk curi-curi blogging aje. Maka. aku akan cuba update secara mendadak. Ok, get set go!

 Mood : \(*.*)/

Ini mungkin kali pertama, eh cop, kali kedua aku bawa si kinting ke Floria...erms, sebenarnya macam tak berapa nak ingat pernah bawa dia ke Floria ni. Sebabnya, tetiap tahun pun macam tak berkisah nak memesrakan si anak dengan bunga-bungaan (dasar si ibu malas hendak bersesak-sesak & berpanas-panasan yang akhirnya akan menyebabkan ibu & anak sendiri moody keletihan). Akan tetapi, memandangkan tahun ini si kinting sudah mampu membawa diri & behave, ditambah dengan pertunjukkan bot berhias (konon nak sukakan hati si anak tengok bot bercahaya warna-warni), maka aku gigihkan diri bawa si kinting ke sini.

Mood : \(*_*)/

Tak sampai sejam ronda-meronda, si kinting mengadu haus. Muka pun dah terkelat-kelat bila disuruh bergambar. Malangnya aduan si kinting tak dapat dilayan sebab aku tengok kemain panjang orang beratur dekat area gerai-gerai bergerak tu. Nak belikan dia air dari vending machine pun tak dapat sebab si ibu takde duit kecil. Mula la si kinting nak merempan tapi tak jadi sebab sebelum dia merempan, aku dah merempankan diri aku dulu. Punah terus rancangan nak tengok bot berhias. Demi untuk memulihkan mood si anak, aku bawa dia ke taman arnab. RM 3 per entry per person, makanannya pulak RM1 sepeket. Aku beli lobak merah sepeket, buat syarat untuk si budak kecik tu.



Mood : \(*o*)/

Aku rasa arnab-arnab kat situ semua dah trauma kekenyangan. Dalam banyak-banyak tu, seekor je yang jamah potongan lobak merah tu. Yang lain semua bolayan. Dah senak perut kot memasing dek melantak je kerjanya dari pagi bawak ke malam.

Penyu buatan ni jadi perhatian tapi si kinting tak dapat nak tengok dekat-dekat sebab orang tak putus-putus menempek nak bergambar kat kawasan ni. Gambar ni pun aku ambil waktu aku pergi dengan officemate. Sebelum bawa si anak, si ibu kena pergi buat site visit dulu..ngehngeh.

Aku teruja tengok bendalah ni dengan harapan anak aku juga akan teruja tatkala melihatkannya. Huh, takde maknanyer ye.

Kan aku dah kata..

Berlambak gerai jual kaktus cecomels ni. Aku cuci mata aje.

Terbajet diri adalah mentadak mentadu :P Pose pun bajet kiut lettew, puii. Err..bendalah tu pepatung rupanya, aku ingatkan suku sakat belalang. *Macamlah ada orang kisah*

No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)