06 August, 2012

My all-time favourite : Kuih raya

Putu kacang air tangan Makcik Juli. Juga dibantu oleh Pakcik Harun & Yaya (my niece). Pemberian mak aku untuk raya katanya. Tapi dari sebalang sudah tinggal suku. Rupanya si kinting pun suka. Menurun kesukaan si atuk & ibu. Walau bahan-bahannya mudah & murah tetapi prosedur untuk membuatnya yang renyah, maka belum lagi sampai seru untuk aku membuatnya sendiri. Yang pasti, putu kacang ini sangat old school, kan?

2 comments:

  1. Eh, aku pun suka sgt putu kacang. Bukan putu kacang je aku suka. Batang buruk dgn koleh kacang pun aku suka. Asalkan yg guna kacang hijau. Sedapnya. Mintak skit yg makcik juli buat.

    ReplyDelete
  2. @Lyd : ko pon suka ye? Kalau ko bebetul nak, nanti aku mintak mak aku buatkan & aku deliver ket ko. Selera makyong ni harus dipenuhi...achaner?

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)