19 November, 2012

Misi Bantuan Krisis Kemanusiaan Syria

Kepada anda yang berkemampuan, marilah kita sama-sama berinfaq untuk saudara seIslam kita di Syria yang memerlukan.


"--- On Fri, 9/11/12, Isa Maaroff <isa.maaroff@yahoo.com> wrote:

From: Isa Maaroff <isa.maaroff@yahoo.com>
Subject: [IKRAM Selangor] Krisis Kemanusiaan Syria + Flyers
Date: Friday, 9 November, 2012, 3:08 PM
Salam, Tuan/Puan/Cik yg saya kasihi dan lebih dikasihi oleh Allah SWT,

Disaat saya sedang menulis email ini kepada tuan/puan, sedang ada anak-anak kecil, orang tua, wanita, lelaki dan pelbagai lapisan masyarakat di Syria sedang diambang maut dibawah kezaliman regim Basyar Al-Assad. Mereka disembelih, dipotong tangan/kaki, diculik dan dirogol, dizalimi dengan pelbagai cara sewenang-wenangnya hanya disebabkan keinginan mereka untuk bebas daripada pemerintahan diktator yang sangat zalim selama lebih 40 tahun.
Tambahan pula sekarang ini, musim sejuk telah tiba di Syria dan kebanyakan mereka hanya berlindung dibawah khemah-khemah nipis atau lebih teruk hanya berteduh di bawah pohon-pohon zaitun.Mereka sangat-sangat memerlukan bantuan baju sejuk, selimut, dapur, makanan, dan keperluan asas lain untuk meneruskan hidup. 

Salam Syria, adalah salah satu daripada entiti di bawah Jawatankuasa Pembelaan Ummah Pertubuhan IKRAM MALAYSIA (IKRAM) yang cakna kepada isu dan kemelut yang berlaku di Syria. Kami ingin mengajak tuan puan untuk infaq sedikit daripada harta yang Allah berikan kepada tuan/puan/cik untuk membantu saudara Islam kita di Syria.

Kini terdapat 30 buah NGO yang telah bersama-sama bergabung berada di dalam Pertubuhan GSS (Gabungan Selamatkan Syria) dan berusaha kearah meringankan penderitaan rakyat Syria.
30 NGO dibawah GSS ini sedang mengumpul dana untuk keperluan saudara-saudara kita disana di bawah satu misi yang dinamakan 'Life Line 4 Syria' (LL4S). Jumlah kutipan yang dianggarkan akan dibawa ialah sebanyak RM2.5Juta dan Pertubuhan IKRAM mensasarkan untuk mengutip sebanyak RM1 Juta. Untuk pengetahuan pihak tuan/puan/cik misi LL4S akan bergerak pada 20 November 2012 yang akan datang. Jadi hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.
Dengan rasa rendah hati, saya memohon jasa baik tuan/puan/cik untuk infaq kepada mereka melalui akaun dibawah:

                            Pertubuhan IKRAM Malaysia
                            BIMB : 120 290 100 635 12

InsyaAllah resit sumbangan tuan puan akan dikeluarkan (mohon scan dan email slip bank kepada Encik Khalil bin Khamis (Biro Publisiti Salam Syria): abuadham1969@yahoo.com.my ATAU khalil@medivest.com.my )
Moga-moga sumbangan tuan puan dapat meringankan sedikit keperitan yang ditanggung oleh mereka selama ini dan moga ianya menjadi amal jariah yang berpanjangan buat tuan/puan/encik/cik sekeluarga hingga ke akhirat sana. Amin..

Mohd Isa Bin Maaroff
019 2117211
Pengerusi JKPU IKRAM Gombak---"


No comments:

Post a Comment

care to drop a comment? thanx! ;-)