31 October, 2012

Produk Penjagaan Wajah Everlynn

*Sila skroll ke bawah untuk entri terkini*

IKLAN!!

Siapalah yang tidak mahu punya wajah licin, halus mulus dan gebu, bukan? Wajah yang licin, halus mulus dan gebu itu dapat menjadikan wajah kita lebih berseri dan lebih muda berbanding usia, betul tak? Sesetengah wanita pula mendambakan wajah yang cerah nan suria pagi, tak gitu? Tapi pada saya, cerah itu subjektif kerana cerah tanpa cacat cela itu bonus tetapi cerah nan kusam, bermasalah dan tidak bermaya apa gunanya? Apapun, tidak kira apa warna kulit wajah anda, wajah tanpa pigmentasi, jeragat, noda hitam, lembap dan segar sepanjang biasa bukanlah sekadar angan-angan sahaja.

Anda pernah dengar Everlynn? Anda pernah mencuba Everlynn? Atau adakah anda pengguna setia Everlynn? Kini anda boleh mendapatkan produk tersebut daripada saya!! Hubungi saya di 013-2770270 atau stobericupcakes[at]gmail[dot]com

Kepada mereka yang berminat mahu mencuba keberkesanan produk ini, Everlynn adalah produk yang diformulakan dari Perancis & Switzerland dengan menggunakan ekstrak buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan. Everlynn ada menawarkan set percubaan yang terdiri daripada:

Deep cleansing foam
Deep hydration refreshing toner
Day solution / Day Cream (BB Cream)
Multiperfection Cream (Night Cream)


dan boleh diperolehi dengan harga RM 125 (dengan Multiperfection cream) atau RM 90 (tanpa Multiperfection cream).

Set besar pula terdiri adalah tanpa Multiperfection cream dan dijual dengan harga RM 190. 


*Nota : Multiperfection cream sangat sesuai untuk membantu menghilangkan berjeragat.
Harga : RM 35

Untuk kulit wajah yang mempunyai masalah jerawat yang serius, anda disyorkan untuk mencuba Everlynn Purifying Treatment Set yang terdiri daripada pencuci muka & krim.

Anda adalah digalakkan untuk melengkapkan set rawatan ini dengan penggunaan Deep hydration refreshing toner  (RM 32.90 untuk 35ml & RM 69.90 untuk 160ml) :-)

Selain itu, terdapat jugak produk Everlynn Sheet Mask & Everlynn Collagen Serum seperti foto di bawah:

Everlynn Sheet Mask
Meningkatkan tahap oksigen & kelembapan kulit, Menambahbaik tekstur dan menyuburkan kulit serta membuang sel-sel kulit mati. 

 Everlynn Collagen Serum, RM 120 sekotak (8 botol)
Mengecilkan liang-liang roma & mengurangkan garis-garis penuaan (nama pun collagen serum kan? Sudah semestinya!) 

Mari kita lihat keberkesanannya :
 
Hasil selepas penggunaan Skincare set, collagen sheet mask & serum selama sebulan, jeragat berkurangan dan tona kulit menjadi lebih sekata.

Tiada lagi jeragat!

Hati terdetik mahu mencuba? Ianya amat dialu-alukan, apa salahnya mencuba. Oleh itu, diulangi..sila hubungi saya di 013-2770270 atau stobericupcakes[at]gmail[dot]com untuk pesanan okay!

13 October, 2012

Dialog si kinting

Dialog satu :

Perbualan di antara 2 sepupu :

Tasnim : Yaya, dah besar nanti Yaya nak jadi apa? Kucing ke mouse?
Yaya : Dah besar nanti Yaya nak jadi tikus lah!

Ibu : *tepuk dahi*

Dialog dua :

Tasnim : Ibu, Anim dah taknak makan roti ni.
Ibu : Tak baik tak habiskan makanan. Kesian roti tu, mesti dia kata "Apalah Anim ni, tadi beria sangat nak makan saya, sekarang tak nak pulak. Ngade lah. Huh, malas kawan Anim dah!"
Tasnim : Okay lah - okay lah..saya makan awak.
Ibu : *Dalam hati; kikiki..menjadi taktik aku.*





08 October, 2012

Tahukah anda?

Tahukah anda akan tahap ketahanan tubuh badan standard manusia? Tahukah anda di mana titik badan kita akan berkata tidak? Ok-ok, sila bagi peluang kepada aku untuk menulis entri yang berciri ilmiah sekali-sekala, boleh? Kerana aku rasa info ini berbaloi untuk dikongsi kepada pencinta ilmu alam, kepada pemikir yang ingin tahu.


Air 
Kita digalakkan minum air 2-3 liter sehari kan? Lagi banyak minum (maksud aku minum air suam/kosong/mineral/jus tapi bukan todi ye) lagi bagus untuk tubuh badan. Tahukah anda bahawasanya badan kita mampu menampung cairan sehingga 10 liter dalam masa sejam tanpa mencairkan tahap elektrolit badan. Kalau rasa mampu minum air lebih dari itu dalam masa sejam, anda mungkin berhadapan dengan risiko meninggalkan dunia serba fana ini.

Darah
Tubuh badan manusia dapat bertahan dengan kehilangan darah sehingga 50 peratus tanpa mengalami kejutan. It's somewhat surprising, isn't it? Tapi janganlah pula menawarkan sang nyamuk hatta sang vampire untuk hisap darah kita suka-suki dia. Baik pergi derma darah aje, pahala dapat, badan makin sihat, mudarat tak lekat. (Kempen kepada diri sendiri juga yang masih tak berjaya untuk menderma darah :-<)

Alkohol
Ini boleh dijadikan info berguna kepada pemabuk di luar sana. Dengan tahap kandungan alkohol 0.4 peratus dalam badan, ianya dapat membunuh sebahagian daripada anda. Ini bersamaan minum 9 - 10 gelas minuman beralkohol dalam tempoh sejam.

Kuasa elektrik
Kalau rasa hendak terkena kejutan elektrik dengan kadar 27 000V, sila lakukannya dalam keadaan tubuh badan anda kering, pakaian pun kering. Insya Allah, selamat. Kalau melecur satu badan aku tak jamin. Jika tidak, dengan hanya kadar rencatan elektrik berkuasa 10 kali lebih rendah, anda adalah tidak selamat, harap maklum.

Udara
8.0 kilopascals adalah kadar separa tekanan oksigen terendah yang surviveable untuk manusia, or else manusia (kita) akan menghadapi kerosakan otak secara progresif dan tidak dapat dipulihkan. Kepada sesiapa yang berjaya menjejakkan kaki ke puncak Gunung Everest (di Zon Maut), anda memang heiiibatttt kerana paras tekanan di situ adalah 6.65 kilopascals. Siapa-siapa yang mahu cuba, perlu ada bantuan alat pernafasan untuk memastikan misi berjaya.

Sejuk
20 darjah Celcius (bersamaan 68 darjah Fahrenheit) adalah teras suhu minimum yang mampu ditahan oleh badan sebelum jantung berhenti berdegup. Tiba-tiba aku teringatkan cerita animasi Ice Age, err..motif??

Tumbukan
Lengan manusia mampu menahan kuasa tumbukan sehingga 50 kN tanpa menyebabkan tulang berkecai. Kuat sungguh tulang kita kan? Tapi itu kalau tak berkecai, patah riuk harus dah. 

Lari pecut
Kelajuan maksimum yang mampu dicapai oleh manusia sewaktu memecut larian adalah 43.06 km/j tanpa mengoyakkan tendon quadriceps di lutut anda. Kalau risau tercedera, jogging ajelah, kalau tak mampu juga, lari setempat sudah.

Sekian perkongsian ilmu hari ini. Salam bahagia semua.

05 October, 2012

Gaya bergambar raya pilihan tahun ini




Gejala gaya yang dibawa oleh si kinting. Katanya cikgu dia yang ajar. Kami pun terjebak. Bajet 'princess' kononnya. Haha.