24 July, 2013

Ini budak banyak kecoh

Perbualan 1:

Si kinting : Ibu, boy tak boleh masak ke?
Ibu: Boleh, kenapa pulak tak boleh.
Si kinting : Tapi babah tu, tak pernah masak untuk Anim. Dalam Masterchef tu, ada je boy masak.
Ibu : Err..babah tak pandai masak kot. Boy dalam Masterchef pandai masak.
Si kinting : Ye ke..mungkin babah MALAS tu.
Ibu : No comment. Mihmihmih.

Perbualan 2:

Si ibu sedang asyik melayan filem Spiderman. Perbualan tercetus semasa si Toby Maguire sedang beraksi menyelamatkan si Kirsten Dunst yang bergantungan di jambatan.

Si kinting : *dengan jelingan nakal* Takpe, nanti ibu suruh babah buat macam tu kat ibu ye.
Ibu : Eii, tak kuasa lah. Babah mana larat nak dukung ibu.


Perbualan 3:

Si ibu sedang 'feeling' tengok ulangan filem Istanbul Aku Datang. Part yang touching adalah semasa Haris  menenangkan Dian selepas insiden Azad kantoi bergirlfriend lain. Masa scene Haris basuhkan rambut Dian yang kotor terkena serangan aiskrim girlfriend Azad, si kinting tiba-tiba mencelah (padahal masa ni dia tengah sibuk main Playdoh)

Si kinting : Ibu nak suruh babah basuh rambut ibu macam tu ke? Nanti ibu suruhlah babah buat.
Ibu : Eh, ibu tak nak lah.

Motif kamu nak kaitan scene-scene romantik tu dengan babah ibu, dah kenapa ni nak?? Pengaruh Talking Tom & Angela kah ini?? Rasa macam aku dah uninstall apps tu dari tab dia. Haishhhh.


5 comments:

  1. ibu dia ada buat muka terliur-hampa ke masa tgk scene romantik2 tu? Hehe.

    ReplyDelete
  2. @annapeje : tersipu-sipu ibunya nak menjawab tau.

    @LydSunshine : x tau kot aku kantoi sengih sorang-sorang..haha.

    ReplyDelete
  3. hik3...
    k.nina...ada tag utk akak..meh ler ke blog lala

    http://shazfilafarisha.blogspot.com/2013/07/giveaway-by-zurarahman-duit-raya.html

    ReplyDelete
  4. hahaha best baca entri ni..come and visit my blog too http://www.azimahshukor.blogspot.com

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)