05 January, 2014

Ukasyah - Ahli keluarga baru

Si kinting sudah bergelar kak long secara rasmi pada 16 Oktober 2013 yang lalu, sehari selepas Aidiladha. Dilahirkan secara normal pada jam 3.49 petang dengan berat 3.45 kg. Inilah dia anakanda kedua aku, putera sulung dalam keluarga. Ukasyah Alhassan namanya.


2 weeks old


2 months old

Ramah tamah orangnya. Suka diajak berbual. Sendawa macam orang tua. Kalau dia menggeliat, tak sah kalau tak terkentut-kentut-kentut. Yer, dia kuat buang angin tapi baguslah kan dibuang dari disimpan. Kalau dah kembung, kesian dia. Overall, he is easy baby. Sebagai ibu, i would like to think that way lah walaupun kebanyakkan masa hendak uruskan aktiviti seharian pun terkejar-kejar dibuatnya. Adat beranak kecil kan? As for si kakak, dia gembira punya adik. Suka melayan si adik & boleh diharap untuk disuruh buat itu ini juga cuma pernah dia terasa yang dia bukan lagi center of attention like she used to be before. Rajuknya tak lama. Sememangnya dia anak yang penuh pengertian.
Ibu sayang kamu berdua, xoxo.



4 comments:

  1. amboi ganaz nyer muka mcm kakak dia la ahahaha best nyer ada sepasang gitu :d

    ReplyDelete
  2. ibu pon sayang kamu jugak....
    kasyah comel:D

    ReplyDelete
  3. cumeynyeee..

    Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 243
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. erm... tengok gambar baby, terus rasa rindu masa Alisha masih baby..

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)