29 May, 2014

Gegambar

Bergaya dengan cute minion's earflap beanie pemberian ibu angkat terangkat mengangkat yang rajin & baik hati, empunya blog Jarum & Benang 
Macam-macam dah beliau kaitkan untuk Ukasyah. Mudah-mudahan bertambah murahlah rezeki ko ye Nat. XOXO ~ Big hug & kisses on cheek, hihi.

Sesuka hati aje cik kinting tarik mulut si adik cenggitu, mementanglah si adik selalu buat muka confuse & payah nak senyum. Minah ni sekarang pantang lepa, ada hati nak timang-timang adik dia. Memang kena pantau selalu time diaorang main berdua, risau kang dia terlepas ke apa, patah riuk si adik. Eii..seriau.

Minggu lepas, aku sekeluarga berkampung di wad kecemasan HPj dek penangan si kecik ni demam dekat seminggu. Bukan setakat demam, muntah dan cirit-birit juga sampai turunlah berat dia dari 8 kg ke 6.5 kg. Ditambah dengan kehadiran bintik-bintik merah dan ruam, memang suspen la aku laki bini akan keadaan si anak. Bila pergi klinik, doktor suggest check darah dekat hospital. Rupanya my little gentleman embob ni demam virus. Mujur bukan denggi atau campak atau HFMD. Alhamdulillah sekarang beliau sudah sihat walafiat.

Selfie tiga beranak. Anak dara iols dah jadi hantu selfie. Kalau bukak folder Gallery dalam handphone confirm ada je gambar dia dengan memacam gaya. Siap edit-edit lagi. Paling tak boleh blah gambar mulut muncung ala itik tok wi, memang tak berkenan aku menengoknya.  Kena la dia ceramah sedas. Yang si adik tu memang gitulah ekspresi signature dia, serius berkerut..huhu.

Sekitar Festival Belia Negara 2014

Dah penat menapak dari Jabatan Peguam Negara, aku bagi peluang cik kinting enjoy sikit main giant bubbles.  Yang ini, RM 3. Tak sampai 10 min main, hujan pun turun. Tauke tu bagi sambung main lepas hujan berhenti tapi sebab nak kejarkan masa untuk beli buku, tak dapat nak sambung.

Ini port muda-mudi. Aku dengan cik kinting tengok sekali lalu je.

 On the way nak balik, sempatlah singgah menyempit ambil gambar dengan kereta kebal. Sempat juga tengok Zombie Run, macam syok je main lari-lari dari buruan zombie. Tapi kalau aku yang join, harus tak sampai setengah jalan dah kena tangkap sebab mengah berlari, yelah dah beranak dua, bersenam malas, makan je yang rajin, mana lah nak ada stamina.

Tetiba je kan terselit gambo makanan. Ini gegara tekak teringin nak makan pulut mangga maka aku buatlah. Actually lepas pertama kali makan pulut mangga kat satu restoran kat AEON Bandaraya Melaka, terus jatuh chenta gitew, terus teringat-ingat. So bila buat sendiri boleh makan banyak-banyak, puas-puas. Cuma yang kurengnya, mangga yang aku beli tak manis. Tapi apapun, pulut dengan kelapa muda parut & ikan goreng tetaplah terbaikkkkk toqqqq.

3 comments:

  1. wei sampai masuk spital..awat tak habaq..aritu habaq demam ja...tak tengok la anak angkat cek....

    ReplyDelete
  2. kinting dah makin panjang dan nampak selim berbanding dulu. Ni mesti akan ikut tinggi mcm ko nnt.

    ReplyDelete

care to drop a comment? thanx! ;-)