21 September, 2015

Bukan tudung periuk, bukan tudung saji. Persoalannya, mana satu gaya tudungmu?



Masa Form 1 - Form 3, masih skema lagi, jadi aku pakai tudung sekolah ikut gaya no. 1, tapi part muncung tak berapa nak jadi sebab muka aku bulat tembam macam kuih pau.

Masa form 4 -5, gaya tudung adalah semberono, malas nak kemas-kemas dan konon nak nampakkan imej yang kononnya cool dan rebel, gaya tudung  no. 3 menjadi pilihan. Walaupun begitu, ketembaman pipi tidak mampu disorokkan sama sekali.

Gaya no. 8 adalah gaya yang diaplikasi sewaktu zaman kolej pada waktu-waktu darurat seperti waktu berjalan berseorangan dari kolej ke rumah sewa yang perlu melalui tepi jalan yang agak sunyi dan stesen LRT yang ramai warga negara asing lalu-lalang. Memang mereka akan menjauhi. 

No. 9 tu gaya tudung si kinting bila disuruh pakai tudung sendiri. Asal boleh je dia.


1 comment:

care to drop a comment? thanx! ;-)