31 October, 2011

Pemenang Odisi Aurora 1st Giveway

Seperti yang dijanjikan, aku akan umumkan pemenang bertuah bagi giveaway aku yang pertama...jeng..jeng..jeng..

 Aku guna cabutan bertuah stail tradisional ye, gunting-gunting kertas, tulis-tulis nama, lipat-lipat kertas, lambakkan atas meja & gaul sebati.

Juri yang dipilih untuk membuat cabutan. Thanx ye cik Mira yang cantik manis :-)
Dan pemenang Odisi Aurora 1st Giveway adalah ...

..................

............

.........
 .....

...

KAK NGAHHHHHHHHHHHHHHHH!!
Kepada pemenang bertuah yang tersebut, sila hubungi aku di chempaka_aurora at yahoo dot com  untuk urusan penghantaran hadiah :-)
Kepada yang tak berjaya, jangan rasa tak best pula ye, ada rezeki..giveaway by Odisi Aurora akan menyusul lagi..jangan serik nak cuba lagi okeh?! *err..semangat usop wilcha - kita bako..kita bako jangan disemat di hati ye..hihi* Btw, aku nak ucapkan terima kasih untuk sokongan yang korang berikan dalam menjayakan giveaway pertama aku ini. Selain ber'contest-contest'an, kita merapatkan sillaturahim, tak gitew? Last but not least..love uolls!

Senarai peserta Odisi Aurora 1st Giveaway

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera uols :-)

Pertama-tamanya aku nak berterima kasih kepada semua yang sudi menceburkan diri menjebakkan diri menyertai giveaway yang seadanya ini. Melihatkan penyertaan yang menggalakkan, aku selaku 'tuan tanah' merasa terharu dengan sambutan yang diterima. Rasa berkobar-kobar nak buat giveaway lagi, ececeh. Thanx again uols! Btw, berikut adalah senarai peserta yang aku maksudkan setelah lawatan tapak & semakan dibuat. Semua bertindak mengikut arahan :-) (Yang siap menganalisis & mengulas, meng'tagged' kengkawan, berpantun dsb, aku selaku tuan tanah really appriciate it!) Dan semua pun memberi jawapan yang tepat (yang terlebih tepat pun ada, baguslah kamu-kamu ni!). So uols, let's check it out!

1. LydSunshine
2. Mama Adam
3. FADZ
4. Muslimah Vogue- Azwa
5. Erawatie
6. Mas
7. ZaiKulim
8. Taufidris
9. Ayuselalu
10. Nani
11. Rosilah
12. Segalanyer kuterima
13. SofiaHB
14. Kak Ngah
15. Inasepi
16. Inahasan
17. Shidasyakirin
18. Zie
19. Iqawangi
20. Fieda
21. Azatiesayang
22. Nida
23. Golden Rose - Sha
24. Miss Ozja
25. Lina
26. Aieyn Bf
27. Nanakimie
28. Cempaka Kuning
29. Syima
30. Joel Leslie
31. AnaLyana
32. Kutu
33. 'Aq suka contest'
34. Nurul 'Ain
35. Khai
36. Cik Rose Cute
37. The Giveawaystuff
38. Shahdiana
39. Gina Harry
40. Adna Madhiha
41. Mommy Aisy
42. Miss Nadrah
43. Leen
44. Irma
45. CuteMummy
46. Noor Fatin
47. Azie
48. Bella
49. Hema
50. Syakila
51. Tiefazatie
52. Shikin
53. Fiezahkecik
54. Ogy
55. Juniza
56. Qard91
57. Zalina
58. Sarah
59. Izan cute

Keputusan akan diumumkan HARI INI, jam 5.00 PTG. Suka diingatkan bahawa keputusan tuan tanah adalah muktamad dan pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah (mari kita lihat siapa yang menang!).

30 October, 2011

Odisi Aurora 1st Giveaway!

 * THIS IS STICKY POST ENTRY, DO SCROLL DOWN FOR LATEST UPDATE *

Seperti yang dijanjikan, giveaway pertama dari aku untuk semua blogger yang sudi singgah ke blog picisan ini :-)

Bukan satu tetapi DUA (2) hadiah menanti korang!!

Hadiah-hadiahnya:

Romper set (12 months), cute colourful baby tights (6-12 months) & white pant
Sekiranya kamu ada baby gegurl, mungkin ini untuk si kecil itu. Sekiranya tiada, tidak salah rasanya hadiah ini dijadikan buah tangan buat anak saudara-mara mahupun rakan-taulan. Atau mungkin baby dalam kandungan sudah sah jantinanya, ini boleh jadi antara koleksi dalam closet si bayi.

&

 Chiffon shawl roses  in pink
Ini shawl yang sangat manis dipakai. Tak kira status anak dara atau mak dara, semua boleh gayakannya. Apapun, terpulang pada cara bakal tuan punya hendak lilit melilit ikut rasa.

Cara-caranya :
1. Sila buat entri berkenaan giveaway ini & 'link'kan ke entri ini.
2. Jawab soalan ini : Bilakah tarikh entri pertama Odisi Aurora di'publish'?
3. Tinggalkan jawapan & URL link korang di ruangan komen.

Itu sahaja :-) 
Seorang pemenang akan dipilih secara cabutan bertuah (dengan jawapan yang betul semestinya).
Tarik tutup penyertaan : 30 Oktober 2011 (Ahad) jam 11.59 pm.

All the best!

28 October, 2011

Subjek Elektif

Aku baru tahu dekat sekolah kebangsaan subjek elektif seperti bahasa Arab, bahasa Mandarin & bahasa India dah dilaksanakan *sangat lame bukan?* Itupun bila kawan aku bercerita yang anak dia pilih bahasa Mandarin sebagai subjek elektif. Lagipun, dia sendiri ada ambil bahasa tersebut sebagai subjek elektif  untuk pengajian luar kampus, jadi dia fikir tak jadi masalah untuk dia beri tunjuk ajar kepada si anak. Tetapi rupa-rupanya cara pembelajaran si ibu & anak adalah berbeza. Kawan aku cerita, even dia belajar bahasa Mandarin pun, akan ada terjemahan bahasa Melayu, juga akan ada terjemahan sebutan dalam rumi, sedangkan anak dia memang bulat-bulat kena baca tulisan cina tu tapi si anak bagitau tak susah pun nak belajar subjek tu, which is amat membuat aku takjub sebab dia bukan setakat belajar bahasa Melayu, Inggers & Mandarin, tapi ada belajar bahasa Arab juga di sekolah agama. Multilingual gitu. Pada aku, bagus juga disediakan subjek elektif macam tu kat sekolah kebangsaan sebab dalam masa sekarang, bukan mudah untuk anak-anak kita memasuki sekolah jenis kebangsaan kerana terdapat banyak syarat yang perlu dipatuhi. Tapi menurut kawan aku tu, setiap tahun sekolah tidak akan menawarkan subjek elektif yang sama, mungkin tahun lepas sekolah tu offer bahasa Arab & bahasa Mandarin, tahun ni mungkin sekolah tu akan offer subjek bahasa Arab & bahasa Tamil. Yang  aku tak tahan tu, ada kawan-kawan anak dia yang pilih nak belajar bahasa Tamil sebab nak elak kena tipu waktu makan minum kat kedai mamak. Bahasa Arab takmau belajar sebab nak pergi Mekah sekali je seumur hidup tapi kedai mamak..hari-hari pergi. Hadui, apa punya motif la bebudak zaman sekarang ni (-_-)"

15 October, 2011

Give away

Insya Allah dalam masa terdekat ni, aku akan buat give away. Macam mana stail give away tu nanti, akan aku fikirkan. First time nak buat ni, so kena gebang-gebang dulu.

10 October, 2011

Sabun di bilik mandi

"Cabunnn di bilik mandi, cabuuuuunnnnnnn." Geli hati pulak bila aku dengar si kinting nyanyi lagu ni time dia mandi. Senang hati gamaknya dapat mandi sendiri (tapi aku monitor la). Haih, ni semua pengaruh cerita Laksamana Do Re Mi, jadi ikutan dari bapak turun ke anak.