21 September, 2015

Bukan tudung periuk, bukan tudung saji. Persoalannya, mana satu gaya tudungmu?



Masa Form 1 - Form 3, masih skema lagi, jadi aku pakai tudung sekolah ikut gaya no. 1, tapi part muncung tak berapa nak jadi sebab muka aku bulat tembam macam kuih pau.

Masa form 4 -5, gaya tudung adalah semberono, malas nak kemas-kemas dan konon nak nampakkan imej yang kononnya cool dan rebel, gaya tudung  no. 3 menjadi pilihan. Walaupun begitu, ketembaman pipi tidak mampu disorokkan sama sekali.

Gaya no. 8 adalah gaya yang diaplikasi sewaktu zaman kolej pada waktu-waktu darurat seperti waktu berjalan berseorangan dari kolej ke rumah sewa yang perlu melalui tepi jalan yang agak sunyi dan stesen LRT yang ramai warga negara asing lalu-lalang. Memang mereka akan menjauhi. 

No. 9 tu gaya tudung si kinting bila disuruh pakai tudung sendiri. Asal boleh je dia.


02 September, 2015

Belanja gambar




Permata sulung, Cik Kinting yang sudah menginjak usia ke 7 tahun. Makin tinggi, makin kurus sampai nenek Juli dengan Atuk Harun suspek cucunya tak cukup makan, huhu. Alhamdulillah Cik Kinting cukup ibu & babahnya bagi makan cuma tak tahulah kalau kadar metabolisma badannya tinggi ke hapa. Lagi satu, dia kuat bermain, bukti ada pada kasut & baju sekolahnya ye.





Anak bujang. Insya Allah Oktober ni genap umur dia 2 tahun. Filem kegemaran adalah Frozen "Let it go" & Big Hero 6. Peminat Upin Ipin & Boiboiboy juga. Selalu menjadi mangsa sakatan si kakak. Adik yang redho tetapi tak kena gaya, dia bangkit melawan..heheh.